8 Şubat 2014 Cumartesi

Jabo pilotu Teğmen Frank Liesendahl

Teğmen Frank Liesendahl , Luftwaffenin az bilinen Ace Jabo pilotlarından biridir. O bir Bf109F-4 pilotuydu, fakat hedefleri ucaklar değildi. Bf109F-4 ucağının sonunda B harfi saklıdır. Kendisi İngiliz kanalında gemilerle savaşan bir avcı bombardıman ucağı pilotudur. 

250 kilo bomba ile düşman kargo gemilerine, 1800 metreden saate 450 km hızla dalışa gecerdi. Hedefe 500 metre irtifa kalınca 550 km/H ye ulaşır bombasını atar, yokesini abanır tekrar yükselerek kaçardı. Avcı pilotları gibi vurduğu gemileri kuyruğuna işlerdi. 



Temmuz 1942 de yeni atandığı Fw190A-3 jabo ucağıyla çıktığı görev uçuşunda hayatını kaybetmiştir. İngiliz kargo gemisine dalışa geçmiş bombarlarını atmasına rağmen hedefe ıskalamıştır. Ucağın üstündkei silahlar ile gemiye saldırmak istemiş fakat gemiden açılan ucaksavar atışları sonucunda yara almıştır. Ucağı ingiliz kanalı na çakılan pilot daha sonra naaşı denizden çıkarıldı. Ölümünden sonra  Ritterkreuz layık görülmüştür. Ucağının pervanesi pervanesi denizden çıkarılmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder